Bild från En bergslagskomedi med Hjalmar Bergman. Jag hade sceneri ute i sjön, innan entré in på scenen! Olle Törnqvist var regissör. Fotograf: Helene Ortman

På bilden sommar. Nu är det vinter. En befriande stillhet råder. Fryser en aning. Är lite sur på mig själv, måste fortsätta att disciplinera mig själv. Metoden är att se mina resultat i min inre värld. Landet Stadra förtydligas allt mer. Dockorna att sticka ut huvudet genom förtydligas allt mer. Jag kom ändå igenom tidsplan igår, ska ta i stora ansökan idag. Fokus, fokus, fokus, det är det som krävs.
Lider av nyheterna från Haiti, som så många andra gör. På facebook är det en livlig trafik om detta. Har SMS:at pengar idag. Just nu ett skrämmande program på radion, Konflikt, Cecilia Udén (heter hon väl) rapporterar från Gazaremsan. Det är så deprimerande att höra om hur folk har det. Detta får man inte glömma, när jag pustar och stånkar här uppe. Jag har då rakt inte mycket att klaga på.
Temperaturen håller sig på tre minus. Tack och lov. Vattnet fungerar åter på Stadra, jag tror inte det skett några skador på rören. Tack och lov.
Det som väntar just nu är att röja i köket. Slarvige Magnus har satt sina spår här.
Men jobb är huvudfokus.