Något helt annorlunda

Så var det då dags att i morgon och övermorgon ge vår sjunde upplaga av Stadra Vinterscen. On Ice! Detta år med den minst sagt lite kluriga eller märkliga titeln Manuskripten on Ice. En alldeles speciell idé som tagit sin boning uppe i hjärnan och som nu bultar på att få komma ut och ta plats.

Jag avskyr när det bara blir högar som ligger där och skräpar. Alltså tog jag mig i kragen i höstas och började sortera i mina gamla manus. Då blev ju dessa med ens levande och så speciella. Så mycket minnen, så många känslor, så många händelser som är förknippade med dessa manus. Jag vill likna de vid vingslag från fjärilar som träffar mig, manus som gör sig påminda och vill fortsätta förmedla.

Om vi sedan kan få upp denna tanke till en scenisk verklighet, det är det som gör mig undrande och pirrig. Håller denna idé, blir det något för en publik. Vi får se under fredagens och lördagens föreställningar.

I alla fulla fall så är det en underbar kreativ stämning mellan Lasse Forss Eva Haldert och mig. Och kan vi bara visa av våra hjärtan och dela med oss av generositet, då går det vägen.

Ikväll fortsätter repen. Tiden är dyrbar och när vi arbetar måste jag vara utvilad.

Här kommer ett par bilder från Stadra, mitt i vinternbilder för att ge stämning och känsla.

Vinter - skönhet, naturen sover, solen talar om tider som ska komma

Vinter – skönhet, naturen sover, solen talar om tider som ska komma

Det långa släpiga ljuset är fantastiskt

Det långa släpiga ljuset är fantastiskt