Så är då Melodifestivalen över för den här gången. Malena E tycker jag har gjort bra ifrån sig. Och hon har populariserat operakonsten och öppnat för större förståelse för operaartister. Och det är mycket bra. 

Norge vann, och det hade jag nästan trott. Första gången jag såg numret slogs jag av den enorma energin och den spänst som framträdandet har. Det smittar. Måste vara vansinnigt roligt i Norge idag, på 17 maj, med den enorma seger som han drog hem. Så grattis Norge, det är glädjande att ni drog hem segern. 
Men. Och nu kommer mitt men. Och det handlar om Ryssland. Jag har fått dålig smak i munnen av Ryssland efter denna cirkus. Där de hade chansen att förbättra sitt renomé så blir det bara tvärtom. Ryssland framstår som ett chauvinistiskt land. Jag tycker det är gräsligt med stridsvagnar, Röda armén, jaktplan och trumvirvlar av soldater. Jag tycker det är gräsliga programledare de valt ut. Jag tycker det är fruktansvärt upprörande det sätt som de verkar ha slagit ner pridedemonstrationen. Det är tröttsamt med Ryssland som brusar upp mot vårt Tingeling. Jag fattar inte varför det väljer denna cirkus, artister, nycirkus. Varför presenterar de inte sitt exotiska land??? Och allt är gjort utan humor. Hur kan man misslyckas så kapitalt när man nu har denna chans. Skönt att det är över för Ryssland, och sorry, jag blir avtänd på att åka dit. 
I går såg jag Elisabet Olsson Wallins utställning med foton som handlar om cancer och cancerpatienter och deras anhöriga. I Storkyrkan här i stan. Jag blir så omskakad och så påverkad av bilderna. Man kommer så nära, får möta människor. Står där och tittar på bilderna och börjar gråta. Sedan blir de som minnen som jag bär vidare och bär med mig. De etsar sig fast. Sista dagen idag på utställningen, men förhoppningsvis går utställningen vidare och ut på turné. Makalöst bra! 
I går även en underbar och uppsluppen fest för Eva M, som blivit 60 år. Så söt och snygg hon var med ny frisyr. Roliga människor var även där, Patrik P fick jag god kontakt med och jag var glad för jag tycker han var så tramsig. Började skratta. Och Göte M var där likaså. Olle P som jag pratade lite med, står på scenen, och regisserar inte för tillfället. Oj. Han lär vara jättebra. 
Upptaktsvecka. Mer är att färdigställa. Skönt, skönt, skönt, ofattbart, att jag ska få börja repeterar. Så skönt!