Brel, Brel i huvudet, Brel i tankarna, jobbar med Brel, finner mellantexter för Brel, sångtexter av Brel, får slipa på Brel, program till Brel. Föreställningen ”Sånger av Jacques Brel”.
Står på som bara den, vet inte om jag hinner fram i tid. Pluggar mellantexter, sångtexter, fixar program, letar kläder, tänker bara på de två Brelföreställningarna i Lindesberg i morgon och i Nora på fredag. Klart som korvspat, det är så roligt att göra det här. Men det tar på krafterna, att göra det på scenen. Tar man en text på allvar, på verkligt allvar, och det är mitt jobb och min uppgift, om man orkar att gå in i den, då blir man slut och det tar på krafterna.
Tittade på programtexten, ser att jag skrivit om Torsten Föllinger, tänker på honom, det var han som gav mig modet att göra det här. Nu är Torsten borta, en gång göt han modet i mig, däruppe på ”6an” på scenskolan.

Så många skikt, så många moment. En sådan historia jag har med mig själv och detta material. Minns. Turerna till Anders Alm för repetitionerna, baden på Kallis, turnéer, Restaurang Pauli, föreställningar på Mosebacke, i Norrköping. Allt med Barbara. Kära Barbara, vad jag kan längta efter dig. Konstiga turnébilar, långa färder, närvaron i föreställning, inlyssnande av musiker, leva ihop i musik, i en takt.
Fingeravtryck i min själ, som jag brukar kalla det.
Eva var med mig idag och stöttade. Jag fick plugga förlopp med henne. Hon är ute i salongerna sen som en trygghet och som ett ankare. Så bra med Eva.
Måtte jag hålla ihop i morgon, att jag hittar mig själv, kan vart hän jag ska. Mer arbete väntar i kväll och i morgon.
För övrigt.
Jobbat intensivt med Hanne idag. En klippa, det är vad hon utstrålar. Orädd. Hoppas att vi kommer komma långt, långt i år.
Orkar inte producera mer idag, jag måste tänka på föreställningarna.