Idag fyller jag år. Tänk att jag ska vara så barnsligt förtjust i det. Kan inte hjälpa men det är oerhört roligt med alla grattis. Facebook är dock helt omöjligt att hinna med. Det är nutidens sätt att gratta, och jag själv gör ju det. Men det vräker in grattis och jag lägger de i en mapp och kanske jag hinner svara vara och en.

Och så fick jag uppvaktning på sängen av en viss person. Kaffe, blommor och en present. Topp, som Barbro Smeds sa en gång. (ja hon gjorde det i sig på sin klingande vackra finlandsvenska och det blev ju så minnesvärt).

I eftermiddag har jag tårta för ensemblen och några till. Och ikväll är det skumpirumapa och ostpaj.

Ny dag, nya repetitioner. För första gången ska vi genomföra något jag velat under många år, att ha en öppen repetition. På Idagsidan i NA var det uppslaget stort vilket kan medföra att det kommer mycket folk. Jag blev faktiskt nästan lite nervös för det. Det vore ju fantastiskt roligt men det gäller att vi kan ta hand om alla.

Dagen startar. Boel har kommit, hon ska börja med målningen av väggar inne på scenen. Johan är igång. Jag sitter fortfarande i morgonrock. Snart ska jag börja plugga text.