2016 Apelsinträdet & Glädjens Akademi

Affisch: Ted Ström

2016 ger vi Henning Mankells pjäs Apelsinträdet

Som kriminalförfattare blev han älskad. Men en stor del av hans liv vigdes också åt teater.  Apelsinträdet är en stor och vid berättelse om en familj, från 30-talets Sverige fram till ett 80-tal. I sex nedslag mellan 1936 och 1983, får vi följa Axel och Karin Karlsson, deras barn, vännen Oscar Sundin samt andra gestalter i närheten, i en historia som starkt berört oss under arbetet gång!

Klicka för att läsa redovisningen

Denna folkhemskrönika rymmer komik och tragik och frågor om vad vi gör med våra liv. Vem är jag när världen förändras runtomkring mig? Hur ska jag bära mig åt för att hålla glöden vid liv? Pjäsen blir en resa genom ett Sverige under stark förändring. Det blir en berättelse om framtid och drömmar under framväxten av det moderna Sverige.

Regi: Johan Bernander
Scenograf: Märta Fallenius, Scenografiassistent: Anna Westman
Kostym: Mari Gasslander, Musik: Anders Ortman, Mask: Märta Gasslander,
Ljus: Andreas Berndtsson
Förlag: Colombine Teaterförlag
Skådespelare: Anna Söderling, Emil Brulin, Magnus Wetterholm, Rune Jakobsson, Maja Lundberg,  Amber Klaassen och Eva Haldert.

Föreställningen spelas: 8, 9, 10, 13, 16, 17, 20, 23, 24, 27, 30, 31 juli, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 13 och 14 augusti.

Vardag kl 19.00 lördag kl 17.00 och söndag kl 15.00. Föreställningen är ca 3 tim 20 min  inklusive paus.

OBS!! Varje onsdag går det att boka Teaterbuss tur o retur till Stadra  från Örebro och Nora (kontakta Teaterfoajén 0587-311305)

PROGRAM Apelsinträdet

Recension NA 10 juli 2016

Recension SVD 9 juli 2016

Galleri från föreställningen Apelsinträdet

Foto: Dragan Popovic

affisch glädjens akademi, stadra teater

Affisch: Ted Ström

Vår andra produktion 2016 är Glädjens Akademi av Stefan Jansson

Förändring, fest och framtidstro ligger till grund för vår andra produktion Glädjens Akademi av Stefan Jansson.

Ellen, grundare av Glädjens Akademi, ska just fylla 80 år. Hennes adepter tar chansen att bjuda på ett överraskningskalas som heter duga. Nya och gamla kandidater från denna skola i glädje gör även här en tidsresa från 1936 till 1984.

Ensemblen kommer bland annat att sjunga svenska schlagers som blivit till örhängen, sånger som får hjärtan att slå några extra varv och som leder oss vägen fram på denna tidsresa. Därtill ger våra Stadrabarn sina berättelser om framtid och glädje.

På Stadra vill vi i tider av mörker och oro genom tillbakablickar och framåtblickar berätta om hopp, om glädje och om drömmar om allas vår framtid.

Devisen för sommaren blir ”i mörka tider är det vår förbaskade skyldighet att se glädjen. Trots allt. I allt”.

Manus av Stefan Jansson, i bearbetning av Johan Bernander

Regissör: Johan Bernander
Musiker:  Martin Edin
Scenograf: Märta Fallenius
Scenografiassistent: Anna Westman
Kostym: Mari Gasslander
Mask: Märta Gasslander
Ljusdesign: Andreas Berndtsson

Medverkande: Eva Halldert och Stadrabarnen;  kandidaterna Anton Hellberg, Filippa Persson, Lovisa Carlsson, Martin Gustavsson, Molly Voutari, Neryse Klaassen, Nicolina Persson, Sara Sandberg samt sångare/estradörer: Anna Söderling, Emil Brulin, Magnus Wetterholm, Rune Jacobsson, Maja Lundberg och Carina Anderson

Publikreaktion efter premiären ” En fin och lite annorlunda föreställning… fin underfundig humor”

Föreställningen spelas 15, 21, 22, 28 och 29 juli, 11 och 12 augusti. Alla dagar kl 19.00

Galleri från föreställningen Glädjens akademi

Foto: Dragan Popovic

 

Programvecka 17-21 augusti

Se programmet 17-21 augusti (nytt fönster)

17 aug Vi foro ju åt väster kl 19.00
18 aug I sura strömmingars sällskap kl 19.00
19 aug Nordisk Magi kl 19.00
20 aug Nordisk Magi kl 15.00 och 19.00
21 aug  SOMMARFINAL: Chanson D´amour/Rikard Wolff kl 15.00 och 17.30

Claes-göran_IMG_2125 kopia

Onsdag 17 augusti  kl 19.00  “Vi foro ju åt väster …”
Claes Göran Wetterholm, fartygshistoriker och författare. En berättelse om emigration, migration, om resande och ett sökande efter ett bättre liv – kanske inte alltför olikt vad som händer idag.?  Claes Göran har gjort många uppskattade föreläsningar på Stadra. Hans specialområde är Titanic.

superstar Stefan J

18 augusti kl 19.00  “I sura strömmingars sällskap” av och med Stefan Jansson och musikerna Johan Renman och OlaJansson.
I samband med surströmmingspremiären bjuds på denna förställning som innehåller verbala krumsprång, musikaliska klacksparkar och kanske klarsynt allvar. Stefan Jansson från Lindesberg har fått många epitet, “vår tids Karl Gerhard”, eller “en klar efterföljare till Hasse & Tage”. Säkert är iallafall att hans texter förtjänar att lyssnas på! Föreställningen är ca 2 x 45 min plus en paus. Spelas på den Lilla Scen, med sjön Grecken kluckande utanför.

19 augusti kl 19.00 och 20 augusti kl 15.00 och 19.00.
NORDISK MAGI! Malin Nilsson med vänner från Danmark – Anders Lilleöra och Finland -Robert Jägerhorn, ger oss en sprakande magisk show!  En magisk upplevelse på gränsen till varité och nycirkus. Sedan 2004 har Malin framträtt som underhållare över hela Europa, och med jämna mellanrum i USA. Bland annat har hon uppträtt på ‘Kristall Palatset’ i Leipzig, gett 70 kritikerrosade shower på ‘The Magic Castle’ i Hollywood, underhållit på ‘Monday Night Magic’ i New York och på Drottningholms Slottsteater. Denna föreställning har ett speciellt stöd av Nordisk Kulturfond, Svensk – Finska Kulturfonden, och Region Örebro Län “Kultur för barn och unga i Örebro Län- fokus nyanlända/asylsökande”.

21 augusti kl 15.00 och 17.30 Chanson D´amour – Rikard Wolff på Stadra.
Efterlängtad och efterfrågad. En av Sveriges största artister står åter på Stadras scen. Detta blir ett unikt tillfälle att få uppleva Rikard Wolf som får avsluta vår sommarsäsong med att sjunga och ge av hela sitt hjärta. Konserten är ca 1 tim och 20 min utan paus.

Stadra Teater på turné

Magnus Wetterholm, Fotograf Joachim Nilsson

2016 Från min loge i en lagård- en musikteaterföreställning

Från min loge i en lagård – sånger från Landet Stadra”  har haft premiär på Nora teaterbiograf fredagen 22 januari 2016. 2, 3 ,4 jun , 15, 16 och 18 juni går det att se den på lilla scen på Stadra. 25 sept arrangerar Kumla Riksteaterföreningen föreställningen.

Anders Ortman, Stadras “egen Mozart”, har genom åren skrivit vidunderligt vacker och fantasieggande musik. I denna föreställning sjunger Magnus Wetterholm, Stadras ständigt bultande hjärta, ett flertal av sångerna. Vi utlovar värme, humor och vidunderliga toner. I ladugården vid Stadra gård, där korna en gång råmade, ljuder idag sånger och spelas teater. Välkommen att följa med på en resa genom ett landskap av toner, klanger, vemod och glädje där sånger och historier blir en brokig och varm berättelse. På scenen ser vi Magnus Wetterholm, skådespelare och estradör. Han bjuder oss på hjärtat från teaterns historia och på Anders Ortmans sånger och musik, ”Stadras egen Mozart”. Eftersom Stadra teater hyllar det svenska författarskapet blir det sånger med text av bland andra Karlfeldt, Kellgren, Lenngren, Gullberg och Ferlin. Därtill – förvånande nog – även Edvard Persson. Allt vävt till drömmar… i min teaterloge, i en lagård.

Det går utmärkt att boka hela föreställningen

NA recension

Direktören spelas av: Magnus Wetterholm
Idé och text: Magnus Wetterholm och Rune Jakobsson
Regiöga: Rune Jakobsson
Musik, arrangemang:Anders Ortman
Foto: Dragan Popovic, Joachim Nilsson, Rune Jakobsson
Kobild:Christina Alvner
Layout blad: Elizabeth Franzén
Affisch : Kajsa Wadström
Produktion: Ideella kulturföreningen Cirkustältet

 

 

Stadra Teater vinterscen 2016

2016 Hjalmar Söderberg …på hal is

Lördag 27 febr kl 19.00 och Söndag 28 febr kl 17.00

Första akten “Doktor Glas” med Lasse Forss, Regi Jens Remfeldt. Teaterkängan

Andra akten Söderbergska pärlor med Magnus Wetterholm och Eva Halldert. (OBS ! Eva är sjuk och Gunilla Orvelius ersätter!)

Som vanligt serveras varm dryck i pausen.
Medtag VARMA KLÄDER!!

Biljetter 200 kr ,150 kr Stadra teaters vänner, 80 kr unga tom 18 år