Bilder på måltidsinstallationer på Stadra Sommarscen

”Det är konserverat” av Kring Mat/Lars Eriksson. Foto Magnus Wetterholm
”Färgfyllda, smakrika källarförråd” av Kring Mat/Lars Eriksson Foto Lars Hellström
”Diné – en häpnadsväckande måltidsinstallation” av Kerstin Wagner Foto Magnus Wetterholm
”Brännvin, björk och mossa” av Kring Mat/Lars Eriksson Foto Lars Hellström

Jag gläder mig åt att Lena Hellström ska göra sin installation till sommaren. Det kommer bli omtumlande med den. Tänker på all konst vi haft här.

Jag känner mig nästan dumdum i huvudet. Hela dagen har använts till KUR ansökan och tankar på att verkställa alla andra ansökningar. Räkna, formulera, och så tro att man är klar. Upptäcka ett fel, räkna om, formulera om, räkna om, formulera om. En av svårigheterna är att jag måste bryta ut i budget. KURansökan ska vara för enskild produktion, sedan har jag att ta hänsyn till helheten, med trollerifestival, med programkvällar, installationer och utställningar, kafé etc.

Snön har vräkt ner. Jag fick ett SMS från Anna-Karin att hon sköter trottoaren. Tack och lov att jag har en sådan hyresgäst. Snön stressar mig, svårt att resa bort, svårt att vara här på Stadra. Men nu sköter hon detta i alla fall. Och jag meddelade henne om sotaren på fredag, de ska väl med all sannolikhet gå genom hennes lägenhet när de ska upp till skorsten.
Lena Hellströms utställning och installation kommer bli så bra, så bra. Det kommer att bli iögonfallande när man kommer på vägen och ser alla dessa lakan som fladdrar för vinden. Vi kommer få en bra uppmärksamhet och på det sättet medverkar allt till en bra marknadsföring. Bra tillskott till innehåll i Kultur och Måltidsväg 244. Gruppen med konstnärer har föresten kallat samman till möte på Loka på måndag för att informera om vad man vill, men jag är inte inviterad. Tror att det handlar om att Lennart inte är så glad i mig. Eller jag vet inte. Det känns konstigt att jag inte får en inbjudan åtminstone. Men skit samma, det är inget annat att göra än att stå över det. Jag fick papper om det här från Katta, hon hade varit på besök i Grythyttan hos Kristina Henriksson och Kristina hade fått papper så Katta kom med kopior. Tjyv och rackarspel, eller vad ska man kalla det.
Sökt Barbro Fischerström på LEADER idag igen. Inget svar. Vet inte om det är idé att söka därifrån.
Ingen idé att störa Johan just nu. Han har premiär på lördag, efter det tror jag han är mer talbar. Skulle behöva kommunicera mycket mer med honom inför ansökningarna.
Snart ska jag över till Öja på Udden. Han bjuder på middag vilket jag tycker är trevligt. Tyvärr åker han redan i morgon. Öja vill åka för att överraska Bo som fyller år. Egentligen skulle han stannat till söndag men nu blir det inte så. Det mesta arbetet med barnboken om Titanic har han fått klart.