Flitens lampa råder, tystnad och koncentration. Här pluggar vi text, läser, renskriver anteckningar. Vi hinner tänka efter vad det är vi gör, ska göra, hur vi ska säga, hur vi ska göra.

Om ett tag ska jag först ta en kopp kaffe med Rikard, hinna se honom en aning och tala med honom om hans konsert på Stadra. Nu är det utsålt och vi har börjat få väntelista. Om den blir lång lägger vi in en extra föreställning. Men det går inte att ta beslut om det ännu.

Igår såg vi A royal wedding, bland annat med Alicia Vikander. Hon är fullkomligt magnifik, strålande, man sugs in och tittar på henne. Det verkar som om kameran gillar henne. Jag skickade värdens hyllningssms till Maria för att berömma hennes dotter och jag fick ett strålande sms tillbaka. Jag hade sett fram emot filmen och jag är så glad att jag hann se den.

Troké, och jamb, och daktyl, och spondé och anapest. Se där vad jag pluggat på av de klassiska versmåtten. Vi har ju det för oss själva när vi går in och studerar hur Gullberg skriver och bygger upp sina dikter. Riktigt häftigt när det börjar sjunga o språket.