Kvällskant, läst manus till viss del, ska lägga mig och läsa mer. Försöka plugga text. Med det går inte att plugga hur mycket som helst så länge man inte varit uppe på golv. I morgon får jag äntligen gå upp, det kommer göra mig gott. Är rädd för min långa process att lära mig text. Det tar allt längre tid nuförtiden att få in orden i skallen. Men man får jobba.
Johan och jag har rensat möbler och grejer i högra delen i Magasinet. Jag bar också iväg en herrans massa saker igår. I övermorgon kommer språkisar och då ska det vara klart där.
Nu fortsätter beskrivningen av Landet Stadra. Blir inte så snyggt upplagt, för jag vet inte hur jag ska undvika för stora radavstånd. Det får gå ändå.

Del 2.

Ministär:

*

Minister för sceniska uttryck och formationer

Johan Bernander

Ministerdeklaration – Skådespelarna ska blomma. Jag kommer dit hän genom att skratta en gång i timmen. Det sceniska livet är ett uttryck för livets fullbordan.

departementets Sakkunniga och statssekreterar

med ansvar för rollers utveckling

Ellen Hennig, Duncan Green, Rune Jacobsson, statschef Magnus Wetterholm, statssekreteraren på departementet skola och skaparförmåga Eva Haldert, Stefan Jansson

(Tjänsteledig som Minister för sceniska uttryck och formationer är Marika Lagercrantz)

Rune Jakobsson handhar även såsom Konstnärligt Förste Chef ansvar för Sektionen för filmers bevakning

*

Minister för siffrornas fullbordan

(tillgångar och vad som måste betalas)

Karin Anderberg-Dahlqvist

Ministerdeklaration – Siffror skall stämma. Siffror kan leva sitt eget liv. Siffror är konst och sköna uttryck. Tänk på ordet siffra, hur en siffra ser ut. Siffror är viktigt och en del av livet vi aldrig kommer ifrån.

*

Minister för klädedräkt, scenografi och för färger

Märta Fallenius

Ministerdeklaration – Mitt öga leder mig rätt. Och en känsla i min mage är absolut trovärdig och styr mig in mot de djärvaste mål jag tänka kan. Färgen formen förskönandet, däri ligger mina förhoppningar om konsternas förskönande

Sakkunnig med ansvar för scenografifond och färger skall stämma

Elin Peedu

*

Minister för tonernas förskönande

Anders Ortman

Ministerdeklaration – utan toner stannar världen. För mig är ingen ton utan mening och jag kämpar för alla toners lika värde

Utredare, inövare och aktiv verkställare på departementet

Anja Strautmanis

Fortsättning följer………