Stadra Vinterscen 25 – 26 februari 2023

 

bild av Gustaf Fjæstad

 

Stadra Vinterscen presenterar Impressioner on ice

Drömmer jag eller? Sakta faller snöflingorna, de är stora och fluffiga som mjuka golfbollar. Marken blir skinande ren och vit som om den vore nymålad med vitt. Ute är det fem minusgrader och på Grecken ligger isen spegelblank, den råmar och sjunger. Titta, är det ett slädparti vi ser på långt håll? Det är nog bäst att vara varmt klädd!Idag frågar vi oss om detta nu blivit en avlägsen dröm. Är det dis och dimma vi fortsättningsvis får uppleva, är det slask och inga isar som väntar? I klimatförändringarnas tid lever ändå drömmar kvar om en uppfriskande vinter, om skönheten som finns i den kalla och mörka årstiden.

Hos oss har lusten väckts att till årets upplaga av Stadra Vinterscen fånga olika upplevelser av själva årstiden vinter. Av att finna fria associationer, med många färger och intryck, locka fram drömmar och på ett annorlunda sätt fånga toner av vintern. Men vad är vintern av idag? Årstidens förhärskande mörker kan vi inte ändra på, och detta mörker är så påtagligt för oss som lever här uppe i Norden. Mörkret finns hela tiden kvar, varken vi vill det eller inte. Vi vänder oss till fantasin, för där kan man på Stadra fortfarande höra rösten av Astrid Bergström, en gång Stadras drottning, när hon med välbehag sa att vi ska vara glada att vi har fyra årstider! Och inte bara två. Hon kunde öppna fönstret när det var ute 20 grader minus och med välbehag säga: Det är friskt!

Årets vinterscensföreställningar ska vara som att blicka in i ett kalejdoskop. Här finns våra personliga bilder, hela tiden föränderliga, som vi önskar få gestalta i ord och toner, beskriva lite lössläppta och förhoppningsvis göra stunden underhållande. Impressioner som får värma oss och våra nordiskt frusna själar.

Låt det flamma och brinna i eldklasarna, låt marschallerna lysa upp allén, ta del av en mängd olika intryck av vintern. Under en tid när vi lite till man också längtar efter sommar och värme och teater på Stadra.

Lördag 25 februari kl 18.00
Söndag 26 februari kl 17.00

Medverkande: Magnus Wetterholm, Eva Haldert och Lasse Forss

Priser:   Ordinarie: 200 kr     Stadra Vänner 150 kr     Ungdom 80 kr (upp till 19 år)